Kristuksen toinen tulemus

Totuus Herramme takaisintulosta

Uudessa ja Vanhassa testamentissa kerrotaan useita kertoja Jeesuksen toisesta tulemisesta.

Toivoa etsivässä maailmassa meidän Herramme takaisintulo merkitsee jokaisen uskovan autuasta toivoa (Tit. 2:13). Jos kuolema olisi pitkä yö ilman aamua, ja jos hauta olisi pimeä kuoppa maassa ilman poispääsyä, inhimillinen olemassaolomme olisi täynnä epätoivoa.

Yksi Raamatun keskeisistä totuuksista on Jeesuksen paluu tähän maailmaan. Kristuksen toinen tuleminen mainitaan Raamatussa yli 1500 kertaa. Se mainitaan keskimäärin kerran jokaista Uuden testamentin 25 jaetta kohti.

I Minkä rohkaisevan lupauksen Jeesus antoi seuraajilleen juuri ennen kuolemaansa ja ylösnousemustaan? Lue Joh. 14:1–3.

Juuri ennen kuolemaansa Jeesus rohkaisi opetuslapsiaan lupauksella takaisintulostaan. Hän vakuutti heille palaavansa jonakin päivänä. Jeesuksen toinen tuleminen on yhtä varma kuin Herramme lupaukset. Hän ei johtanut meitä harhaan. Hän on todella tulossa takaisin noutamaan meidät kotiin; viemään meidät paikkaan, jossa ei enää koskaan ole kärsimystä, sydänsurua, tuskaa eikä kuolemaa. Siellä saamme ikuisesti nauttia hänen seurastaan.

II Mitä Vanhan testamentin profeetat todistivat Jeesuksen toisesta tulemisesta?

  • Ps. 50:3
  • Jes. 25:9
  • Dan. 2:44

Jokaista Herramme ensimmäiseen tulemiseen liittyvää profe­tiaa kohden Vanhasta testamentista löytyy kahdeksan profetiaa hänen toisesta tulemisestaan. Jeesuksen takaisintulo on merkittävä aihe sekä Vanhassa että Uudessa testamentissa.

III Minkälaisen todistuksen apostoli Paavali antoi Jeesuksen takaisintuloa koskien? Mitä tapahtuu vanhurskaille kuolleille Jeesuksen palatessa? Entä mitä tapahtuu eläville vanhurskaille? Vertaa toisiinsa raamatunkohtia 1. Tess. 4:13–17 ja 1. Kor. 15:51–57.

IV Kertooko Raamattu, mitä pelastumattomille tai pahoille tapahtuu Jeesuksen tullessa takaisin? Saavatko he toisen mahdollisuuden pelastua? Lue Ilm. 22:11, 12; Hepr. 9:27, 28; 2. Tess. 1:7–11.

Jumala antaa meille joka päivä uusia tilaisuuksia vastaanottaa hänen rakkautensa ja armonsa. Hänen armonsa on uusi joka aamu (Valit. 3:22, 23). Jos jätämme vastaamatta hänen armokutsuunsa, hänen kirkkautensa näkeminen kuluttaa meidät hänen toisen tulemisensa yhteydessä.

V Miten Matteuksen evankeliumi kuvailee Jeesuksen toista tulemista? Lue Matt. 16:27.

VI Sekä Ilmestyskirjan 1. että 22. luku kuvailevat Jeesuksen toista tulemista. Mitä ikuisia totuuksia löydät raamatunkohdista Ilm. 1:7 ja Ilm. 22:7, 12, 20?

VII Mitä Jeesus sanoi valmistautumisesta hänen takaisintuloaan varten? Lue Matt. 24:42–44.

Jeesus vetoaa vakavasti jokaiseen meistä, että olisimme valmiit hänen paluutaan varten. Saatat ihmetellä, mitä valmiina oleminen Kristuksen takaisintuloa varten merkitsee, tai kuinka siihen voi valmistautua. Asia ei ole monimutkainen. Oleminen valmiina Kristuksen paluuta varten merkitsee yksinkertaisesti hänen lahjaksi tarjoamansa pelastuksen vastaanottamista ja elämän luovuttamista kokonaan hänelle vastauksena hänen ihmeelliseen armoonsa. Voit tehdä sen painamalla pääsi ja sitoutumalla häneen yksinkertaisessa rukouksessa. Jos et ole koskaan aikaisemmin tehnyt sitä, miksi et käyttäisi juuri nyt hetken antaaksesi koko elämäsi hänelle? Jos olet jo luovuttanut elämäsi Kristukselle, miksi et rukouksessa jättäytyisi hänelle uudelleen?

– Adventist World / Mark A. Finley