Terveellistä elämää

Suomen Adventtikirkko osana maailmanlaajuista seitsemännen päivän adventistien kirkkokuntaa tunnustaa jokaisen yksilön itsemääräämisoikeuden,  ja Jumalan ihmiselle antaman oikeuden tehdä valintoja. Sen sijaan, että määräisimme käyttäytymisnormeista, kutsumme toisiamme elämään positiivisina esimerkkeinä Jumalan rakkaudesta ja huolenpidosta.

Terveydestä huolehtiminen on osa tuota esimerkkinä olemista — uskomme Jumalan kutsuvan meitä huolehtimaan kehostamme ja pitämään siitä huolta sillä kunnioituksella, jonka Jumalan luoma ihminen ansaitsee. Terveidenkin ruokien mässäily ja ylensyönti voi vahingoittaa terveyttämme.

Adventisteina uskomme hyvinvoinnin avaimen olevan tasapainoisessa ja kohtuullisuutta korostavassa elämässä. Luonto tuottaa paljon hyviä tuotteita, jotka tekevät meistä elämää sykkiviä ihmisiä. Puhdas vesi, raikas ilma ja auringonvalo – oikein käytettynä – edistävät terveellistä elämä.

Liikunta ja kieltäytyminen haitallisista aineista kuten tupakasta, alkoholista ja huumausaineista takaa kirkkaan mielen ja viisaat valinnat. Tasapainoinen kasvisruokavalio, joka koostuu palkokasveista, pähkinöistä, hedelmistä ja vihanneksista yhdessä B12-vitamiinin lähteiden kanssa, on hyvän terveyden takeena.

Tällainen terveys on rakastavan Jumalan lahja, joka haluaa meidän elävän yltäkylläistä elämää. Tuollaisen rakkauden ansiosta tunnemme kiitollisuutta Luoojaamme kohtaan.

Siksi adventisteina valitsemme ylistää Jumalaa elämästä iloiten.