Elämä

Jumala mieluummin näyttää meille mallia kuinka elää sen sijaan, että hän vain kertoisi siitä. Siksi Jeesus tuli eläväksi esimerkiksi Jumalan laista. Toisin kuin sapatinviettäjät hänen elinaikanaan, Jeesus korosti sapattia sekä lepopäivänä että esimakuna taivaasta, jolloin Jumala palauttaa ihmiselle hänen menettämän elämän takaisin. Vietämme viikoittaista sapattia lakkaamalla omista jokapäiväisistä arjen askareistamme ja etsimme tilaisuutta palvella muista ihmisiä, tehdä hyvää ja olla siunaukseksi ympärillämme. Sapatti on Jumalan antama vapauden lahja. Se antaa meille aikaa palautua, viettää aikaa perheemme kanssa ja hoitaa suhdettamme Jumalaan.

Jumala kutsuu meidät vastuullisiksi taloudenhoitajiksi. Jumala uskoi maailman ja sen resurssit meidän huolehdittavaksemme. Pian hän palaa takaisin. Meidän täytyy olla hyviä taloudenhoitajia ajankäytössämme, toimissamme, ruumiin kunnon ylläpitämisessä, aineellisen hyvän käyttäjinä ja ihmissuhteissa. Kristittyinä emme etsi vain omaa etuamme, vaan punnitsemme sanamme ja tekomme Jumalan suunnitelman mukaisesti, tietoisena hänen siunauksistaan.

Jumala toivoo meidän elävän kokonaisvaltaista, kehoa, mieltä ja henkeä ravitsevaa, tasapainoista elämää. Ylipappimme Jeesus maksoi lunnaat pelastaakseen meidät. Siksi meidän tulee kunnioittaa Jumalaa kaikissa elämämme asioissa. Henki asuu meissä, jotta pyrkisimme Jumalan armon avulla pitäisimme huolta toisista ihmisistä ja heidän tarpeistaan. Hyvinä huoneenhaltijoina meidän tulee tarkkaan harkita miten käytämme aikamme ja miten vaikutamme muiden ihmisten elämään.

Jumala luo meidät kuvakseen, mieheksi ja naiseksi. Avioliitto on koko elämän kestävä sitoutuminen Jumalan suunnitelman mukaisesti, jossa voimme nauttia yhteydestä ja kumppanuudesta aviopuolisoiden välillä. Jumala haluaa lasten kasvavan rakastavassa ja ohjaavassa ympäristössä. Vaikka maalliset perheet saattavat hajota, jokainen voi olla Jumalan perheen jäsen.


Jumalan laki


Sapatti


Kristillinen taloudenhoito


Kristityn elämäntavat


Avioliitto ja perhe