Suora yhteys Jumalaan

Rukous on keskustelua Jumalan kanssa. Hiljaa mielessä tai ääneen, Luojamme kuulee rukouksemme sekä erityisessä rukoushetkessä että arjen rutiinien keskellä. Ei puhelinvaihdetta tai jonotusta. Tämä on etuoikeutemme.

Joku saattaa ajatella, että rukous on yksisuuntaista puhetta taivasta kohti tai vain keskustelua itsensä kanssa, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että rukous parantaa elämänlaatua. Rukouksella on myös voima parantaa. Se antaa meille myös mahdollisuuden käsitellä kielteisiä tunteitamme rakentavasti. Rukous myös vähentää aggressiivisia tunteitamme muita kohtaan.

Rukous tulisi nähdä yhtenä keinona selvitä kivun ja sairauden kanssa. Se voi parantaa yleistä oloa. Raamattu lupaa, että rukouksessa saamme kokea Jumalan rauhaa, joka ylittää kaiken ymmärryksen (Fil. 4:7).

Adventisteina emme rukoile vain pyytääksemme terveyttä ja hyvää oloa. Rukous on sydämen avaamista Jumalalle niin kuin hyvälle ystävälle.

Rukous ylläpitää ja kehittää suhdettamme Jumalaan. Kun keskustelemme Jumalan kanssa, huomaamme hänen kuuntelevan meitä ja vastaavan rukouksiimme. Jumala myös muuttaa meitä rakkaudellaan.