Jumala

Synnin vaatimasta erosta huolimatta Jumala on ilmaissut itsensä monella tavalla. Raamattu on kertomus Jumalasta, joka pyrkii takaisin yhteyteen lastensa kanssa. Raamattu onkin yksi merkittävistä tavoista, jolla Jumala meitä lähestyy. Raamattu, joka on monien kirjoittajien, kirjoitustyylien ja näkökulmien mosaiikki, ilmoittaa meille Jumalan, joka on alati luova, aina kärsivällinen ja pyrkii herkeämättä palauttamaan suhteemme häneen. Vaikka Raamattu onkin tavallisten ihmisten kirjoittama, Pyhän Hengen avulla se läpäisee sydämemme, avaa silmämme ja saa meidät elämään hänelle.

Isä Jumala kurkotti puoleemme Pojassaan Jeesuksessa, joka ei ainoastaan valinnut vierailla luonamme, vaan tuli yhdeksi meistä. Hän syntyi ihmiseksi, jotta me voisimme kokea uudestisyntymisen Hengen vaikutuksesta. Jeesus osoitti meille Jumalan rakkautta ja ilmaisi Jumalan luonteen – sen miten pitkälle Jumala on valmis menemään pelastaakseen meidät itsetuholta. Sitä mitä emme itse kyenneet tekemään, Jeesus teki meidän puolestamme. Hän maksoi meidän syntiemme vaatimat lunnaat kuolemalla sijaisenamme, jotta me voisimme elää ikuisesti. Hän voitti kuoleman ylösnousemuksellaan ja lupasi tulla takaisin hakemaan meidät kotiin.

Jumala ei ole jättänyt meitä myöskään yksin. Pyhä Henki on läsnä lohduttaakseen ja ohjatakseen meitä sekä muuttaakseen meidät, jotta voimme elää Jumalan rakkauden todistajina. Sama Henki, joka innoitti profeettoja ja antoi Jeesukselle voimaa, Henki, joka muotoili Raamatun sanan ja loi maailman, herättää ja voimaannuttaa meistä jokaisen. Henki aktivoi Kristuksen ruumista, seurakuntaa, hengellisten lahjojen avulla ja antamalla halun nöyrästi palvella ja osoittaa laupeutta.


Pyhä Raamattu

Vanha ja ajaton kirjallisuuden mestariteos. Raamattu paljastaa Jumalan teot historiassa ja osamme Jumalan suunnitelmassa. Raamatun totuudet ohjaavat meitä ja varjelevat hengellisiltä petoksilta.

Lue lisää


Kolminaisuus

Kuolematon kaikkivaltias Jumala on kolmen toisiaan rakastavan persoonan, Isän, Pojan ja Pyhän Hengen, ykseys. Jumala on ainoana oikeutettu saamaan palvontamme Luojana ja Lunastajana.

Lue lisää


Isä

Jumala, Isä, on kaiken elämän ja rakkauden lähde. Hän lähetti Poikansa maailmaan pelastamaan meidät synnin vallasta ja ilmaisemaan meille, millainen Isä on.

Lue lisää


Poika

Jumala, Poika, tuli ihmiseksi pelastaakseen meidät. Hänen kanssaan voimme aloittaa elämämme uudestaan. Hän on valmistamassa meille paikkaa ikuisessa elämässä ja tulee pian takaisin.

Lue lisää


Pyhä Henki

Jumala, Pyhä Henki, innoittaa meitä, antaa meille voimaa elää uutta elämää ja ohjaa ymmärrystämme. Henki koskettaa sydäntämme ja ennallistaa synnin tähden menetetyn Jumalan kuvan meihin.

Lue lisää