Pelastus

Kauan sitten eräs täydellinen olento käytti väärin valinnanvapauttaan. Tuloksena oli sopusoinnun rikkoutuminen ja sota. Saatana, Paholainen ja syyttäjä, valitsi itsekeskeisyyden ja herjaamisen totuuden ja rakkauden sijaan. Saatana syytti Jumalaa puolueelliseksi ja ankaraksi kontrollifriikiksi, joka anasti muilta ne oikeudet, jotka heille kuuluivat.

Paholainen petti kolmasosan taivaan enkeleitä mukaan kapinaansa, ja heidät ajettiin ulos taivaasta. Hän julistautui planeettamme ruhtinaaksi huijattuaan ensimmäistä ihmisparia, Aadamia ja Eevaa, epäilemään Jumalan luotettavuutta ja rakkautta. Tuo ensimmäinen synti vääristi Jumalan kuvan meissä, ja turmeli maailmamme niin, että sitä uhkasi itsetuho. Maailmankaikkeus katseli, mikä on Jumalan vastaus Paholaisen syytöksiin.

Hyvän ja pahan välinen suuri taistelu koskee Jumalan luonnetta. Sitä käydään yhä keskellämme. Jeesus, Jumalan Poika, ratkaisi tämän kiistan keskeisen kysymyksen pari tuhatta vuotta sitten kuolemalla ihmiskunnan puolesta.

Kuinka paljon Jumala rakastaa meitä? Jeesuksen itsensä uhraava rakkauden teko osoittaa, että Jumala oli valmis maksamaan äärettömän korkean hinnan syntiemme takia. Hänen kuolemansa osoitti synnin todellisen, hirvittävän luonteen ja todisti aukottomasti, että Jumalaan voi luottaa. Jeesus eli täydellisen elämän, jota me emme ole kyenneet elämään. Hän kuoli sen kuoleman, jonka me ansaitsemme.

Tämän tuloksena voimme elää hänelle, nyt ja ikuisesti. Jeesuksen uhri sovittaa meidät Jumalan kanssa samalla, kun se muuttaa sydämemme. Pyhä Henki osoittaa meidän tarvitsevan Jumalaa ja vakuuttaa meidät pelastuksesta ja anteeksiannosta. Henki kirjoittaa uuden käsikirjoituksen sydämeemme, voimaannuttaen meidät elämään vapaudessa, palveluksessa ja ilossa. Jumala kohtelee meitä aivan kuin emme koskaan olisi syntien tehneetkään, koskaan epäilleet ja koskaan menneet harhaan.

Sama Jeesus, joka alisti riivaajat maanpäällisen elämänsä aikana, voitti pahan vallat kuolemallaan. Jeesuksen ylösnousemus takaa sen, että kuolema itse tullaan hävittämään. Elämämme Jeesuksen yhteydessä vapauttaa meidät kuolemanpelosta ja menneisyytemme häpeästä.

Kun liitymme yhteen Jeesuksen kanssa, Pyhä Henki tyynnyttää sydämemme ja muuttaa jopa ulkomuotomme. Hengellinen elämämme kasvaa keskustellessame Jumalan kanssa, pohtiessamme hänen sanaansa, jakaessamme uskoamme ja palvoessamme häntä laulaen yhdessä toisten uskovien kanssa.


Suuri Taistelu

Saatana syytti Jumalaa epäoikeudenmukaiseksi ja epäluotettavaksi. Jumala antoi ihmiselle valinnanvapauden, jota käyttäen ihminen päätti kapinoida Jumalaa vastaan. Historia osoittaa tuon valinnan hirve…

Lue lisää


Kristuksen elämä, kuolema ja ylösnousemus

Jumala lähetti Jeesuksen, Poikansa, elämään täydellisen elämän, johon me emme ole pystyneet, ja kuolemaan meille oikeutetusti kuuluvan kuoleman. Kun hyväksymme Jeesuksen sijaiskuoleman, tulemme osalli…

Lue lisää


Pelastuskokemus

Pyhä Henki paljastaa meidän tarvitsevan Jeesusta. Kun hyväksymme Jumalan armon ja pelastuksen osaksemme, Hän luo meidät uudestaan. Henki varustaa meidät uskolla ja auttaa meitä jättämään taakse vanha…

Lue lisää


Kasvaminen Kristuksessa

Pelastuminen muuttaa sen, miten näemme maailmamme. Emme enää pelkää menneitä tai tulevia, vaan nykyisyytemme on täynnä toivoa ja rakkautta sekä halua toimia ja ylistää Jumalaa, kun Henki asuu meissä.…

Lue lisää