Rakastuneena Jumalan sanaan

Raamattu ei ole mikään tavallinen kirja. Se on rakkauskirje, kertomus, historian oppikirja, kokoelma innoittavia lausuntoja ja opas parempaan elämään. Kaikkea tätä yksissä kuorissa.

Raamattu on maailman eniten myydyin, mutta vähiten luetuin kirja. Koska teos kirjoitettiin jo tuhansia vuosia sitten, se näyttää äkkiseltään varsin epäoleelliselta luettavaksi. Raamattu on myös varsin iso opus, joten saattaa tuntua melkoiselta haasteelta lukea se läpi, varsinkin kiireisessä nykymaailmassa.

Baylorin yliopiston tutkijat ovat tutkimuksissaan havainneet, että Raamattua lukevat kristityt ovat halukkaita saavuttamaan sosiaalisen, moraalisen, poliittisen ja taloudellisen oikeudenmukaisuuden, pyrkivät välttämään kulutushysteriaa, ja näkevät tieteen ja Raamatun yhteensopivina. Tieteellisessä julkaisussa Mental Health, Religion and Culture kirjoittaneet tutkijat ovat havainneet, että Raamattu tukee 13–15-vuotiaita nuoria antamalla heille suunnan ja tarkoituksen elämään.

Nuo eivät ole kuitenkaan se pääasiallinen syy, miksi adventisteina tutkimme Raamattua. Luemme sitä oppiaksemme tuntemaan Jumalan, joka rakastaa meitä, ymmärtääksemme elämää Raamatun kertomuksista ja ihmisten kokemuksista ja tietääksemme historiallisen alkuperämme. Luemme Raamattua tunteaksemme hämmästyttävät profetiat ja sisältörikkaan elämän eväät sekä sisäistääksemme Jumalan antamat monet lupaukset, jotka antavat toivoa, rauhaa ja varmuutta matkalla kohti tulevaisuutta.

Yksinkertaisesti sanottuna, adventisteina tutkimme Raamattua, koska olemme rakastuneet Jumalan Sanaan, ”ja Sana oli Jumala” (Joh. 1:1).