Ennallistus

Jumalan pelastussuunnitelman tarkoituksena on palauttaa ennalleen kaikki se alkuperäinen luomisessa vallinnut hyvä, joka menetettiin syntiinlankeemuksen tähden.

Muinainen heprealaisen pyhäkön jumalanpalvelusrituaali oli vain heijastus Jeesuksen toiminnasta taivaassa. Jokainen uhritoimitus esikuvasi Jeesuksen täydellistä sijaiskuolemaa ristillä. Nyt Jeesus on meidän todellinen ylipappimme, joka tarjoaa ristinkuolemansa ansioita jokaiselle, joka hyväksyy hänen armonsa. Koska hän kesti kaikki meitäkin koettelevat kiusaukset, Jeesus ymmärtää koettelemuksiamme ja antaa meille voimaa kestää ne, kun sitä tarvitsemme. Jeesus on välimiehemme, antaen anteeksi syntimme ja palauttaen ennalleen synnin särkemän suhteemme Jumalaan. Ensimmäinen liitto tuomitsi meidät kuolemaan, mutta Jeesus on uuden liiton välimies, jonka uhrikuolema vapauttaa meidät.

Täysi tiedottomuus kuolemassa erottaa meidät Jumalasta ja niistä, jotka olemme menettäneet heidän kuollessaan. Jumalalla ainoalla on kuolemattomuus itsessään. Ikuinen elämä on Jumalan antama lahja osana pelastumista. Siksi odotamme Jeesuksen toista tulemista, jolloin Jeesus herättää kuolleista ne, jotka pelastuvat, jotta he voivat elää ikuisesti.

Jeesuksen paluuta seuraava tuhannen vuoden ajanjakso on uudistumisen ja sovinnon aikaa taivaassa. Voimme tutkia kadotettujen elämää ymmärtääksemme mitkä heidän valinnoistaan johtivat heidät ikuiseen tuhoon. Maa on tyhjä ihmisistä. Se on vain Paholaisen ja hänen enkeleidensä koti. Hän on olosuhteiden kahleissa eikä voi pettää ketään.

Tuhannen vuoden ajanjakson jälkeen Jumala ja pelastuneet palaavat taivaasta maan päälle taivaallisessa kaupungissa, uudessa Jerusalemissa. Jumala herättää jumalattomat kuolleista. On Jumalan tuomion viimeisen vaiheen aika. Jokainen jumalaton joutuu kohtaamaan kaikki elämänsä päivät, jotka on talletettu muistiin taivaan kirjoihin. Jokainen näkee Jumalan oikeudenmukaisuuden ja tunnustaa Jumalan olevan oikeassa. Sen jälkeen Jumala tuhoaa synnin ja syntiset lopullisesti, eikä heitä enää koskaan ole olemassa.

Jumala luo uuden maan, jossa rakkaus, ilo ja harmonia kestää ikuisesti ennalleen palautetussa maailmankaikkeudessa. Pelko, kärsimys ja kuolema ovat vain mennyt muisto. Opimme tuntemaan Jumalan kasvoista kasvoihin ja olemme vapaita tutkimaan luomakunnan ihmeitä ja luomaan omiamme ikuisesti.


Kristuksen palvelus taivaan pyhäkössä


Kristuksen toinen tulemus


Kuolema ja ylösnousemus


Tuhatvuotiskausi ja synnin loppu


Uusi maa