Jumalan vuoropuhelua

Langenneen luontomme tähden meidän on mahdotonta nähdä Jumalaa kasvoista kasvoihin. Siksi Jumala valitsi toisenlaisen tavan ilmaista itsensä meille, sillä hän haluaa edelleen opastaa meitä.

Skypestä on tullut yksi suosituimmista nettipohjaisista työkaluista maailmassa. Sen käyttäjämäärä on kasvanut parhaimmillaan miljoonalla uudella käyttäjällä viikossa.

Kun ajattelemme meille rakkaita ja läheisiä ystäviä, haluamme pitää heihin yhteyttä riippumatta välimatkoista. Vaikka adventisteina uskomme profetioiden olevan sen kertomista, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, tiedämme profetioiden olevan paljon enemmän. Se on tapa Jumalalle ilmoittaa meille tahtonsa, jotta tietäisimme kuinka elää tänään suhteessa tuleviin tapahtumiin. Jumala antaa profetioita, koska hän kaipaa syvää yhteyttä rakastamansa kansan kanssa.

Läpi historian Jumala on käyttänyt profeettoja antaakseen rakkaille lapsilleen lohdutusta, ohjausta, opetusta ja nuhteita. Kun kansa eksyi, Jumala lähetti profeettoja kutsumaan kansaa takaisin Jumalan luo. Kun kansa vaipui epätoivoon, Jumala lähetti profeettoja lohduttamaan sitä, ja kun kansa tarvitsi jonkun puhumaan Jumalalle heidän puolestaan, Jumala kuunteli ja vastasi kansalle profeettojensa välityksellä.

Jumalan profeetat ovat hänen sanantuojiaan, asetettu puhumaan Jumalan ilmoitettu sana kansalle. Langennut ihmisluontomme on tehnyt sen mahdottomaksi, että voisimme kohdata Jumalan kasvoista kasvoihin. Siksi Jumala keskustelee kanssamme profeettojensa välityksellä.

Adventisteina uskomme profetioiden olevan Jumalan tapa käydä kanssamme jatkuvaa vuoropuhelua. Profetoimisen Henki todistaa Jeesuksesta, Jumalan rakkauden ruumiillistumasta, että hän kuolisi ihmisen puolesta pelastaakseen meidät.