Pelastus

Kristuksen elämä, kuolema ja ylösnousemus

Kristuksen elämä, kuolema ja ylösnousemus

Kristus oli täydellisesti kuuliainen Jumalan tahdolle, ja tämä Kristuksen elämä, hänen kärsimyksensä, kuolemansa ja ylösnousemuksensa on Jumalan järjestämä ainoa keino ihmisen synnin sovittamiseksi, jotta ne, jotka uskon kautta ottavat vastaan tämän sovituksen, saisivat iankaikkisen elämän ja koko luomakunta voisi paremmin ymmärtää Luojan ääretöntä ja pyhää rakkautta. Tämä täydellinen sovitus osoittaa Jumalan lain vanhurskaaksi ja hänen luonteensa armolliseksi, sillä se sekä tuomitsee meidän syntimme että hankkii meille anteeksiantamuksen. Kristuksen kuolema on sijaiskuolema ja hyvityskuolema, se sovittaa ja muuttaa ihmisen. Kristuksen ruumiillinen ylösnousemus julistaa Jumalan voittoa turmiovalloista, ja niille, jotka ottavat vastaan sovituksen, se varmistaa heidän lopullisen voittonsa synnistä ja kuolemasta. Se julistaa, että Jeesus Kristus on Herra, jonka edessä on kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä polvistuttava. (1. Moos. 3:15; Ps. 22:2; Jes. 53; Joh. 3:16; 14:30; Room. 1:4; 3:25; 4:25; 8:3–4; 1. Kor. 15:3–4, 20–22; 2. Kor. 5:14–15, 19–21; Fil. 2:6–11; Kol. 2:15; 1. Piet. 2:21–22; 1. Joh. 2:2; 4:10.)


Milloin Jeesus ristiinnaulittiin?

Jeesuksen ristiinnaulitsemispäiväksi on esitetty kahta vaihtoehtoa – keskiviikkoa ja perjantaita. Minkälaista todistusaineistoa näiden eriävien näkemysten tueksi on olemassa?

Lue artikkeli

Meidän lunastuksemme

Jeesuksen oikeus toimia lunastajanamme perustuu tekijän vastuuseen; Jeesus otti luojana vastuun luomansa ihmisen toiminnasta.

Lue artikkeli

Ristin salaisuus

Ristiinnaulittu Jeesus on pelastuksen keskus ja avain.

Lue artikkeli

Kaiken hyvän lähde

Martti Lutherin löytö on edelleen ajankohtainen.

Lue artikkeli