Sapatti

Ideoita sapatin viettämiseen

 Ideoita iloisten sapatinpäivien suunnitteluun

 1.  Tee luettelo vähintään 30 asiasta, joista saat iloa.
 2. Lue listasi läpi ja luokittele jokainen kohta erilaisten otsikoiden alle. Otsikoita voivat olla Jumala, ihmissuhteeni, luonto, hengellinen elämäni, kiinnostuksen kohteeni.
 3. Muistele sapattia, joka tuntui sinusta kaikkein miellyttävimmältä. Mikä teki päivästä niin ihanan? Oliko kysymyksessä esimerkiksi syvällinen hengellinen kokemus; rakastamiesi ihmisten seurassa oleminen; joku kohtaamasi henkilö tai luonnon monimuotoisuudesta nauttiminen?
 4. Mikä oli edellisen sapattisi paras hetki?
 5. Mainitse kolme asiaa, jotka voit tehdä täyttääksesi sapatinpäiväsi entistä suuremmalla ilolla?
 6. Arvostele sapatinpäiväsi asteikolla nollasta kymmeneen, jossa kymmenen on erittäin miellyttävä ja nolla tarkoittaa ei lainkaan miellyttävää. Miksi arvostelit sapatinpäivät näin? Mitä voit tehdä nostaaksesi sapatinpäiviesi ”ilon arvosanaa”?
 7. Mitä sinä ja seurakuntasi voitte keksiä tehdäksenne sapatista miellyttävämmän seurakuntanne lapsille, teini-ikäisille, lapsiperheiden vanhemmille ja ikäihmisille?
 8. Mitä sinä henkilökohtaisesti voit tehdä, jotta sapatti olisi ilon päivä perheellesi?

Tapoja tehdä sapatista ilon päivä

 • Varatkaa aikaa seurakunnassanne miettiä yhdessä sapattia ilon päivänä.
 • Miettikää, millä tavalla ilon hetket voivat lähentää teitä Jumalaan ja toinen toiseenne.
 • Haastatelkaa seurakuntanne jäseniä saadaksenne tietää, mikä tekisi heidän ajastaan sapattikirkossa entistä miellyttävämmän.
 • Pyytäkää seurakuntanne jäseniä kertomaan, mikä heidän mielestään on sapatissa ihanaa ja kertomaan parhaista sapattikokemuksistaan.
 • Kootkaa taulu lasten kertomuksista ja kuvista, jotka liittyvät heidän iloisimpiin sapatinpäiviinsä.
 • Pyytäkää seurakuntalaisia kokoamaan näyttely esimerkiksi tekemistään asioista, valokuvista ja lähellä sijaitsevista paikoista, jotka tuovat heille sapattina iloa.
 • Suunnitelkaa sapatti-iltapäivä, jolloin perheet ja muut seurakunnanjäsenet voivat kokea mielenkiintoisia, luovia ja iloa tuottavia sapattiaktiviteetteja, kuten askartelua; yhteislaulua; lähiympäristössä järjestettäviä, Raamattuun liittyviä aarteenetsintöjä; avustuspakettien kokoamista kodittomille; kauniiden kivien tutkimista tai mitä tahansa muuta, mitä seurakuntalaiset haluaisivat tehdä.
 • Kehottakaa jokaista seurakuntanne jäsentä kokeilemaan jotakin uutta ja iloa tuottavaa yhtenä sapattina ja kertomaan kokemuksistaan toisille seuraavana sapattina.
 • Pyrkikää tavoittamaan yksin asuvat seurakuntalaiset, jotka saattavat kokea sapatin pitkänä, surullisena ja yksinäisenä päivänä. Mitä voisitte tehdä auttaaksenne heitä kokemaan iloisen sapatin?
 • Tehkää yhteistyötä perheenne kanssa, jotta saisitte järjestettyä mahdollisimman miellyttävän sapatin. Suunnitelkaa mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia hartaushetkiä, valitkaa jokaisen lempilaulu laulettavaksi, menkää yhdessä johonkin teille kaikille mieluiseen paikkaan ja kehottakaa jokaista perheenjäsentä valitsemaan kokemus, joka heidän mielestään oli erityisen miellyttävä.
 • Tehkää leikekirja tai päiväkirja niistä sapateista, jotka ovat tuottaneet teille erityisen paljon iloa. Kertokaa siitä, mikä teki päivästä niin ihanan ja miten tuo ihana asia toi teidät entistä lähemmäs Jumalaa.

– Ministry / Karen Halford